Voortaan voor alle zelfstandigen belastingkrediet

Op 14 juli 2016, over deze onderwerpen: Landbouw, Lokale economie
rita gantois

Rita Gantois (N-VA): “Met deze sociale maatregel steunen we landbouwers en kleine zelfstandigen”

Belastingplichtigen die forfaitair worden belast, kunnen vanaf 2017 genieten van het belastingkrediet voor lage activiteitinkomsten, net als zelfstandigen met een ander belastingstelsel. Het wetsvoorstel van N-VA-Kamerleden Rita Gantois en Veerle Wouters dat dit mogelijk maakt, is in de commissie voor Financiën goedgekeurd. “Gedaan met de uitsluiting van het recht op belastingkrediet voor wie fortaitair belast wordt”, zegt Gantois tevreden. “Voor N-VA zijn landbouw, de middenstand en de kleine zelfstandigen economisch en maatschappelijk ook belangrijk.”

Vandaag hebben zelfstandigen geen recht op het belastingkrediet als zij kiezen voor een forfaitair belastingstelsel. Dankzij de nieuwe wetgeving komt hierin verandering vanaf inkomstenjaar 2016. Ook wie forfaitair wordt belast en een laag activiteitinkomen geniet, krijgt onder de nieuwe regelgeving recht op een belastingkrediet van maximum 670 euro.

Met deze fiscale maatregel maakt N-VA komaf met een fundamentele ongelijkheid, want het heeft een directe en positieve impact op lage inkomens. “Dit is bovenal een sociale maatregel”, legt Gantois uit. “N-VA ondersteunt op deze manier de talrijke landbouwers die af te rekenen hebben met de crisis, maar ook vele kleine zelfstandigen die zich dag na dag maximaal inzetten voor hun beroepsactiviteit.”

Om de nieuwe wetgeving mogelijk te maken zocht en vond N-VA steun binnen de meerderheid in de commissie en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

 

Contact:

Rita Gantois: 0471/83.84.33.

Veerle Wouters: 0479/56.81.60.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is