Uitbreiding terrassen ter ondersteuning horeca

Op 18 mei 2020, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Lokale economie

Dat de horeca één van de meest getroffen sectoren is door de coronacrisis hoeven we niet meer uit te leggen. In onze toeristische gemeente maken de horecabedrijven bovendien liefst 42 procent uit van het totaal aantal handelszaken. N-VA Heuvelland wil hier iets aan doen! Raadslid Ivo Fonteyne lanceerde al eerder het idee voor een "Heuvellandbon" in de gemeenteraad. Dit ter ondersteuning van de lokale economie in het algemeen en de horeca in het bijzonder. Ons voorstel werd echter jammer genoeg door de meerderheidsfractie van tafel geveegd.

Thans komen we met een nieuw voorstel op de proppen : voorzie voor de restaurant- en caféuitbaters de mogelijkheid om hun terras MAXIMAAL uit te breiden, zodat ze in de zomerdagen zoveel mogelijk klanten kunnen bedienen. Uiteraard met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen. Laat hen eventueel toe om openbare ruimte dicht bij hun zaak te benutten (marktpleintjes, ruimere trottoirs, parkeerstroken,...). Deze maatregel heeft N-VA Heuvelland ondertussen al voorgelegd aan het gemeentebestuur, omdat we niet wilden wachten op de gemeenteraad van 25 mei. Bijkomende maatregelen ter ondersteuning van de lokale economie zijn immers dringend en broodnodig!

Benieuwd wat de meerderheidspartij Gemeentebelangen dit keer met ons voorstel zal doen!

Ondertussen kregen we op 26 mei bericht van de bevoegde schepen dat terrasuitbreiding toegestaan is waar mogelijk. N-VA had graag een kader voorzien waarbinnen elke horeca-uitbater weet wat mogelijk is en wat niet, maar daar wachten we dus nog op. Ook communicatie omtrent deze maatregel gebeurt er totnogtoe blijkbaar niet vanuit de gemeente. Dus horeca-uitbater : als je mogelijkheden ziet voor uw zaak, aarzel niet en doe aanvraag bij de gemeente!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is