Uit de gemeenteraad van 31 januari 2022

Op 1 februari 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Enkele opmerkelijke items tijdens deze gemeenteraad:

- Wijziging in de CD&V-fractie : Bernard Heens zette recent een punt achter zijn politieke loopbaan, in de gemeenteraad wordt hij vervangen door Nathan Duhayon. Proficiat Nathan!

- Aanstelling GAS-vaststellers : op initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) kunnen lokale besturen een beroep doen op een team GAS-vaststellers ter bestrijding van zwerfvuil. Via patrouilles op het terrein zullen overtreders op heterdaad kunnen betrapt worden. We juichen dit initiatief toe en hebben dan ook dit agendapunt goedgekeurd. Temeer gezien er op gemeentelijk vlak in 2021 welgeteld één GAS-boete werd uitgeschreven, ondanks de stoere taal van de meerderheidspartij begin 2021! En ondertussen ligt ook de eigen mobiele camera blijkbaar stof te vergaren. Voorts wordt er een samenwerking met Stad Ieper opgestart omtrent het vaststellen van inbreuken op het stilstaan en parkeren.

- Herbestemming kerk Kemmel : de (ondertussen ontwijdde) kerk van Kemmel wordt omgebouwd tot ontmoetingscentrum. Op de gemeenteraad werd het bestek en de kostprijsraming, opgemaakt door een Gents architectenbureau, ter goedkeuring voorgelegd. De totale prijs zou 2.275.000€ bedragen. N-VA Heuvelland vindt het een mooi concept, maar stelt zich serieuze vragen omtrent het financiële plaatje. Raddslid Ivo Fonteyne "Bij het eerste ontwerp (begin 2020) werd er een prijs van 1.875.000€ (incl. BTW) vooropgesteld. We zijn nu amper 2 jaar verder en de prijs is ondertussen al gestegen met ca. 400.000€! En we houden ons hart vast tegen de eindafrekening ...". Vandaar dat we ons op dit punt onthouden hebben, en we zullen de zaak nauwlettend opvolgen.

- Onderhoud landelijke wegen dienstjaar 2022 : er wordt 550.000€ geïnvesteerd in onderhoudswerken. Volgende landelijke straten krijgen een renovatiebeurt :  Boeschepestraat, Smijterstraat, Steenstraat, Schoolstraat en ’t Helleken, Guido Gezellestraat en een deel van de Wulvergemstraat.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is