Mooie initiatieven op gemeenteraad maart 2021

Op 30 maart 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op de gemeenteraad Heuvelland van 29 maart werden heel wat mooie projecten op tafel gelegd. Als het goed is mag het ook gezegd worden. Vanuit de oppositie zijn we van oordeel dat goede voorstellen op een positieve wijze benaderd en gesteund moeten worden! Dat was en blijft steeds onze visie. En zeker nu in deze gezondheidscrisis, waar er al genoeg negativiteit op ons afkomt.

1) De gemeente koopt een mobiel podium van ongeveer 28 m² aan ter ondersteuning van het verenigingsleven in Heuvelland. Deze zal via de uitleendienst kunnen ingezet worden om allerhande festiviteiten en optredens in open lucht te laten plaatsgrijpen. Eens alle miserie omtrent Covid-19 achter de rug is kijken we ernaar uit om dit podium, en alles wat erop en errond gebeurt, te aanschouwen.

2) Het fietspad Westouter-Poperinge krijgt stilaan vaste vorm. Aan weerszijden van de Poperingestraat komt er een 2 meter breed fietspad, van de rijweg afgescheiden door groenaanleg. Tevens wordt de Poperingestraat ter hoogte van Den Ondank hoofdweg, waardoor verkeer vanuit Reningelst niet langer voorrang heeft op die plek. Een mooie zaak voor onze scholieren die op een veilige manier naar Poperinge zullen kunnen fietsen, en uiteraard ook voor alle recreatieve en andere fietsers. Rond 2024 zou dit project klaar moeten zijn.

3) Het stuk Hellegatstraat tussen residentie Sulferberg en de Kwadestraat wordt beter aangelegd met halfverharding waardoor fietsers vanuit Westouter gemakkelijker naar Loker kunnen rijden (en omgekeerd natuurlijk)

4) Aan de Hooghofstraat wordt er een nieuwe asfaltlaag op het fietspad aangelegd, wat het fietscomfort dient te verhogen.

5) De Vlaamse overheid voorziet heel wat subsidies voor gemeentelijke fietsinfrastructuur, die niet op een andere manier gesubsidieerd wordt. Net als CD&V wilden we dit naar voren brengen op de gemeenteraad om daar maximaal gebruik van te maken. We zijn dan ook tevreden dat het gemeentebestuur die subsidieregeling al aan het bekijken is. Dit punt werd dan ook unaniem goedgekeurd.

6) De woonwijk Begoniapark – Rozentros - Viooltjesveld te Westouter wordt omgevormd van een betonnen wijk naar een groene en leefbare woonwijk. Zo worden de wegen en voetpaden volledig heringericht, meerdere stukken worden onthard, meer groenzones en infiltratieplekken voor water zijn voorzien, wegdek wordt heraangelegd waardoor zone 30 meer kan afgedwongen worden.  En bovendien komt er langs de Meersstraat aan de kant van de wijk een groene parking van een 40-tal wagens. Toeristen en recreanten zullen o.m. daar hun wagen kwijt kunnen, waar dit vroeger al eens in de wijk zelf gebeurde, met alle overlast van dien.

7) De nieuwe accommodatie voor FC Westouter is bijna afgewerkt. Voor SK Nieuwkerke zijn de plannen in de ontwerpfase. Skaters zullen tegen het najaar hun kunsten kunnen tonen op het vernieuwde skatepark te Westouter.

Al deze punten hebben wij mede goedgekeurd.

Los van deze gemeenteraad zijn we blij te vernemen dat er in Dranouter een originele buurtwinkel komt! Het wordt eigenlijk een “dorpsontmoetingsplaats” waar men naast winkelen ook allerhande andere zaken kan beleven. Er zal ook samengewerkt worden met De Lovie en de school van Dranouter. Mooi initiatief!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is