Heuvellandse jeugdverblijven krijgen 179.000 euro steun

Op 3 september 2020, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Jeugd

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen al 12,5 miljoen euro aan steunmaatregelen toegekend aan het sociaal toerisme. Het geld dient voor sociale kortingen voor mensen in armoede, voor vakantie-organisaties die samenwerken in het netwerk ‘Iedereen verdient Vakantie’ en om de zorg- en jeugdverblijven in Vlaanderen te ondersteunen. Ook jeugdverblijven De Bosgeus, Monsalvaet, Lanceloot, Hoeve Heyman, Vakantiehuis Outside, Vakantiehuis Malperthuis, ’t Eksternest en De Lork in Heuvelland kregen samen 179.000 euro toegekend. Met die middelen geeft de minister toeristische ondernemers een stevige duw in de rug, “Zij verdienen al onze steun want ondanks deze zeer moeilijke periode maken ze het alsnog mogelijk dat kwetsbare groepen net als iedereen kunnen genieten van een deugddoende vakantie of daguitstap”, aldus gemeenteraadslid Caroline Ryde van N-VA Heuvelland . In het najaar volgt nog een tweede uitbetalingsronde.

“De voorbije maanden waren door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie een vakantie of uitstap maar moeilijk zelf kan financieren of speciale zorg nodig heeft. “Het is voor die mensen dat ik via Toerisme Vlaanderen de nodige middelen heb vrijgemaakt” zegt Demir. “Iedereen verdient vakantie en daar zal corona niks aan veranderen.”

Deze steun dient om de periode van de lockdown (14 maart tot 7 juni) en het noodgedwongen sluiten van de jeugd- en zorgverblijven te helpen overbruggen. Ook voor de periode tussen 8 juni en eind augustus zullen ze op steun kunnen rekenen. Toerisme Vlaanderen zal de zorg- en jeugdverblijven en vakantie-organisaties hiervoor begin september contacteren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is