Heuvelland krijgt 2.150.000 euro extra investeringssteun van nieuwe Vlaamse regering

Op 4 oktober 2019, over deze onderwerpen: Financieel Beleid, Goed bestuur, Lokale economie, Mobiliteit

De 64 West-Vlaamse gemeentebesturen krijgen tijdens deze lokale bestuursperiode 245 miljoen euro extra middelen die ze kunnen investeren in hun gemeente. Voor Heuvelland betekent dat concreet 2.150.000 euro. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord. De Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over en geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte. Die bijkomende financiering vanuit het Open Ruimtefonds gebeurt bovenop het gemeentefonds, dat ook deze regeerperiode de groeivoet van 3,5 procent blijft behouden. Dat vernam N-VA-voorzitter Stefaan Herbout van Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA), onderhandelaar voor onder meer het domein Binnenlands Bestuur.

De nieuwe Vlaamse regering wil de gemeenten meer financiële ademruimte geven zodat ze de komende jaren sterk kunnen investeren. “Dat komt niet alleen de inwoners van de gemeenten ten goede, maar is vooral ook een troef voor onze economie en het aantal jobs in Vlaanderen”, verduidelijkt Bert Maertens. “In West-Vlaanderen gaat het in totaal om liefst 245 miljoen euro. Elke West-Vlaamse gemeente gaat er door deze extra financiering stevig op vooruit. Ik roep daarom alle gemeentebesturen op om deze bijkomende budgetten te investeren in zaken die de gemeenten écht beter maken, zoals fietspaden en veilige wegen, energiezuinige gebouwen, bebossing en groene ruimte. De extra middelen spenderen aan de aanwerving van meer personeel of de eigen werking kan echt geen optie zijn.”   

“N-VA Heuvelland wil dat gemeente Heuvelland met de bijkomende Vlaamse financiering bij voorkeur werk maakt van verlaging van de aanvullende personenbelastingen en de gemeentelijke opcentiemen” vult Stefaan Herbout aan. “Ook middelen ter stimulering van de lokale economie en uitbouw van het openbaar vervoer zijn voor ons zeer belangrijk”.

Voor bijkomende informatie kunt u steeds contact opnemen met

Stefaan Herbout, afdelingsvoorzitter N-VA Heuvelland

stefaan.herbout [at] n-va.be

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is