Gemeenteraad 25 oktober 2021

Op 28 oktober 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Goed bestuur, Mobiliteit

Op de GR van 25 okt 2021 stelde raadslid Caroline Ryde (N-VA) een vraag over het parkeerbeleid in Heuvelland, en meer specifiek over de parkeermogelijkheden op het Planciusplein te Dranouter. We vernemen immers dat het aantal parkeerplaatsen aldaar volgens de plannen zal verminderen van 36 naar 20. Een verlies van 16 plaatsen met andere woorden. De schepen van openbare werken antwoordde dat er wat meer groen komt op dat plein, en ook zullen de parkeerplaatsen wat breder zijn dan nu. Er wordt volgens hem nog gezocht naar alternatieve parkeergelegenheden zoals bijvoorbeeld in de Dranouterstraat richting Nieuwkerke.

Gezien die vermindering van parkeerplaatsen uiteraard impact zal hebben op de bereikbaarheid van de lokale handelszaken, achten wij het nodig  en nuttig om dit punt aan te kaarten op de gemeenteraad. Toch stelde de burgemeester enigszins verrast te zijn door onze vraagstelling. O.m. omdat onze fractie ook deel uitmaakt van de werkgroep(en) daaromtrent, en dat we daar onze opmerkingen kunnen of moeten doorgeven. Terwijl wij vinden dat de gemeenteraad ook het geijkte forum is om (bijkomende) vragen te stellen omtrent belangrijke zaken. De rubriek Vragen en Antwoorden is gemaakt om dit soort zaken te kunnen stellen, en niet om verweten te worden.

Maar blijkbaar heeft de meerderheidspartij liever dat we dergelijke items niet op de gemeenteraad brengen. M.a.w. “Soit belle et tais toi”. Het eerste streven we na, het tweede zullen we nooit doen.Want we zullen steeds luisteren naar de mensen en hun opmerkingen, verzuchtingen … te berde brengen waar het moet. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is