Dr. Müller bedankt Heuvellanders voor de steun aan de MUG heli

Op 27 maart 2021, over deze onderwerpen: Goed bestuur, MUG-helikopter, Welzijn & gezondheidszorg

De werkgroep MUG-heli-actie Heuvelland (opgericht in de schoot van N-VA Heuvelland) slaagde erin om in september vorig jaar in totaal € 2.500 in te zamelen via de kraslotenactie, aangevuld met een anonieme gift. Omwille van Covid-19 was het moeilijk om dit eind 2020 officieel te overhandigen. Zaterdag laatstleden konden we dat dan toch coronaproof doen nabij de spoeddienst van het AZ Sint-Jan te Brugge.

We werden er ontvangen door Dr. Nicolas Müller (voorzitter van het Instituut voor Dringende Medische Hulpverlening vzw en medeoprichter van de Stichting MUG-HELI) en piloot Alexander. Zij waren zeer tevreden met de bijdrage van de Heuvellandse bevolking. Dr. Müller benadrukte dit nog eens in een videoboodschap : "Ik wens jullie allemaal te bedanken voor deze mooie gift die jullie gedaan hebben. Het siert de bevolking en de mensen van Heuvelland om ons project te blijven steunen. Dank zij jullie steun kunnen we ook dit jaar de MUG helikopter opnieuw in de lucht houden. Dankjewel uit het diepste van ons hart en uit het diepste van het hart van alle mensen die we kunnen helpen. DANK U!” Alzo sprak hij zijn bijzondere dank uit aan de inwoners van Heuvelland die de MUG-heli een warm hart toedragen. Elke bijdrage helpt hen dagelijks mensenlevens te redden!

Om de heli operationeel te houden bedraagt de jaarlijkse kost ongeveer 650.000 EUR. Daarvoor doet men beroep op geldelijke bijdragen van provincie en gemeentebesturen in West-Vlaanderen, van sponsors en van giften en inzamelingen. De meeste gemeentebesturen vinden het onontbeerlijk om de MUGdienst op die manier te steunen. Slechts enkele gemeenten weigeren alle steun vanuit een visie dat de federale overheid dit maar moet bekostigen. Ook de meerderheidsfactie in de gemeenteraad van Heuvelland houdt zich aan dit vastgeroest principe en weigert alle steun! Bijgevolg namen de Heuvellandse inwoners dan maar zelf het heft in eigen handen, door massaal deel te nemen aan de kraslotenactie!

Op één van de eerstvolgende gemeenteraden zal de N-VA-fractie opnieuw een voorstel indienen om de MUG-heli te steunen in huidig jaar. Benieuwd wat de meerderheidspartij nu zal beslissen!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is