Politiek landschap wordt helemaal hertekend

Op 23 juni 2011

De vorige twee verkiezingen waren er slechts twee lijsten: CD&V van burgemeester Bernard Heens en Gemeentebelangen van Jean-Pierre Geelhand de Merxem. Deze laatste lijst bestaat uit liberalen, socialisten, groenen en onafhankelijken.

Nu er 9maanden geleden een N-VA-afdeling werd opgestart in Heuvelland, wil die partij met een afzonderlijke lijst opkomen. 'We zijn momenteel bezig met het werven van leden ', zegt Geert Ingelbeen van N-VA Heuvelland. 'Uit onze leden zullen we proberen een lijst samen te stellen.' N-VA Heuvelland is ook aan het polsen bij mensen die vorige keer op een lijst stonden, zowel de lijst Gemeentebelangen als de CD&V-lijst.

Jean-Pierre Geelhand de Merxem van Gemeentebelangen geeft toe dat het project van de twee laatste legislaturen mislukt is. 'Deze formule slaat niet aan, dus gaan we met een nieuw project naar de verkiezingen stappen onder een andere naam.'

Of dat een hoofdzakelijk liberale lijst zal zijn, is nog niet duidelijk.

Gemeenteraadslid Bert Doise, die voor SP.A bij Gemeentebelangen zetelt, ziet een eventuele verdere samenwerking wel zitten. 'We hebben bij Gemeentebelangen goed samengewerkt. Een verlenning van die samenwerking zit er misschien wel in. Maar er is nog niets definitiefs beslist.'

Groen! van zijn kant denkt aan een mogelijk samengaan met SP.A, maar moet hierover nog gesprekken voeren. SP.A van zijn kant vreest dat een rood-groene lijst in Heuvelland niet echt haalbaar is. (pli)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is