Snelheidsprobleem bebouwde kom Loker opgelost!

Op 16 mei 2019, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Mobiliteit

Buurtbewoners langs de Dikkebusstraat in Loker klagen al langer over de te hoge snelheid in de dorpskom van Loker. Daar mocht immers nog voor een stuk 70 km/u gereden worden. Dit kwam vooral doordat het aanwijzingsbord “Bebouwde kom” te dicht van de dorpskern stond. Vanaf dit punt was de maximum snelheid 50 km/u.

De bewoners vonden een luisterend oor bij gemeenteraadslid Ivo Fonteyne (N-VA), die het probleem aankaartte bij de bevoegde schepen van mobiliteit. Ivo stelde voor om het aanwijzingsbord een 200-tal meter te verplaatsen richting Dranouter. Op die manier zou de maximum snelheid tot 50km/u teruggebracht worden.

Gezien het een gewestweg betreft was dat geen evidente vraag, wegens de gekende administratieve rompslomp. Toch werden de aanwijzingsborden zopas verplaatst zodat het probleem naar ieders tevredenheid opgelost is!

Stefaan Herbout, voorzitter N-VA Heuvelland :” Door burgerinitiatief en een luisterend oor van ons gemeenteraadslid, kwam een  passende en meer veilige oplossing tot stand. N-VA Heuvelland wil luisteren! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is