Nieuwe MUG-helikopter in gebruik

Op 7 april 2022, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Goed bestuur, MUG-helikopter

De MUG-heli redt al ruim 30 jaar onafgebroken levens. Zijn maatschappelijke belang en onmiskenbare plaats in het medische veiligheidsbeleid staan buiten discussie.

Sinds begin dit jaar (2022) is de MUG-Helikopter vervangen door een moderner en duurder toestel. De werkingskosten bedragen jaarlijks ongeveer 800.000 euro. Subsidies vanwege de provincie West-Vlaanderen en de meeste Westvlaamse steden en gemeenten zijn jammer genoeg onvoldoende om de kosten hiervoor te dekken. Sponsoring, giften en eigen inkomsten moeten dat ook helpen dragen.

N-VA Heuvelland vindt het belangrijk dat deze levensreddende dienstverlening blijft bestaan. Vandaar dat wij al drie jaar op rij steun vragen in de gemeenteraad om de tegenwaarde van 0,20 euro per inwoner te schenken, dus ongeveer 1.600 euro. Maar de meerderheidspartij blijft koppig alle financiële steun weigeren.

In een volgende gemeenteraad gaan we opnieuw die vraag stellen. Als dit terug geweigerd wordt (en dat zit er dik in), dan gaan we zelf opnieuw een actie op touw zetten zoals in de voorgaande jaren. Dan toonden onze Heuvellandse inwoners WEL dat ze een hart hebben voor de MUG-heli. Er werden massaal kraslotjes gekocht, met tal van mooie prijzen. Dit bracht in totaal al meer dan 8.000 euro op tvv de helikopter! Laat ons hopen dat die actievoering overbodig wordt en dat het gemeentebestuur eindelijk eens doet wat van haar verwacht wordt!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is