Nieuwe busregeling in Heuvelland

Op 12 september 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Goed bestuur, Mobiliteit

Op de gemeenteraad van 11 september hebben we een vraag ingediend omtrent de problemen met de bussen van de Lijn bij het begin van het nieuwe schooljaar. Iets waar onze schoolgaande jeugd de dupe van is.

Raadslid Caroline Ryde (N-VA): “De problemen situeren zich vooral op de lijn naar Ieper : bussen komen te laat toe aan het station te Ieper ( tot 20 min), en leerlingen moeten dan nog een kwartier stappen om hun school te bereiken. Bovendien zitten de bussen boordevol. Ze stoppen ook aan Ieper station en niet meer op de markt. Bij bepaalde haltes in Heuvelland is er geen gepaste accommodatie meer door de verandering van opstapplaats. Op de lijn naar Poperinge zijn er momenteel geen opmerkingen. We vragen wel om tijdig rekening te houden met de rioleringswerken in Dranouter, waardoor alternatieve opstapplaatsen zullen moeten gezocht worden. Positief punt is wel dat er om de 2 uur een busrit is naar/ van Poperinge en Ieper!”

Raadslid Ivo Fonteyne (N-VA): “Dit vinden we allemaal onverantwoord! Het was in onze ogen een “accident waiting to happen”. Men heeft blijkbaar vooraf te weinig afgetoetst. En de lijn reageert ook maar lauwtjes blijkbaar. De nieuwe regeling werd goedgekeurd door de lokale besturen. We vragen dan ook met aandrang aan het gemeentebestuur om in de Vervoerregio, bij De Lijn of waar dan ook echt op tafel te gaan kloppen!”

Ook CD&V klaagde die toestanden aan via een motie in de gemeenteraad. We konden ons daarin tenvolle vinden, en hebben die dan ook goedgekeurd. De meerderheidspartij onthield zich echter bij de stemming.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is