Minister Zuhal Demir bezoekt de Westhoek

Op 7 april 2022, over deze onderwerpen: Landbouw

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft op zaterdag 19 maart de Westhoek bezocht. In de namiddag ging minister Demir naar de boerderij van Joeri Demonie, landbouwer en voorzitter van N-VA Langemark. De minister kreeg eerst een rondleiding op het bedrijf. Daarna ging ze in gesprek met landbouwers over de nieuwe stikstofregeling. Dit was een organisatie van het arrondissementeel bestuur van Ieper onder leiding van arrondissementeel voorzitter Koen Descheemaeker uit Zonnebeke.

Langemarks burgemeester Dominique Cool en minister Demir stonden zij aan zij om de bekomernissen van veelal jonge landbouwers ter harte te nemen. Er volgde ook nog een online overlegmoment tussen landbouwers en het kabinet over het stikstofakkoord in de week van 21 maart 2022.

Provincieraadsleden Luc Coupillie uit Diksmuide en Wim Aernoudt uit Gistel waren de hele dag aanwezig. Zij volgen de werking van de polderbesturen en het stikstofakkoord met gevolgen voor West-Vlaanderen op vanuit de West-Vlaamse provincieraad. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is