Heuvelland erkent European Disability Card

Op 28 oktober 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Goed bestuur, Sociaal beleid, Welzijn & gezondheidszorg

Op voorstel van de N-VA-fractie (raadslid Ivo Fonteyne) werd een erkenning van de European Disability Card unaniem goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 oktober. Heuvelland wordt aldus partner van dit Europees initiatief en toont op die manier haar sociaal gelaat.

“De European Disability Card (EDC) wil de toegankelijkheid voor personen met een handicap en hun inclusie in de maatschappij bevorderen. Het is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding gemakkelijker maakt (bijvoorbeeld bij bioscoopbezoek, theater, bibliotheek, museum, sporthal, …). Tevens biedt het een aantal voordelen in die domeinen” vertelt N-VA-raadslid Ivo Fonteyne.

Afdelingsvoorzitter Stefaan Herbout vult aan : “De organisatoren van cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten die de kaart accepteren, kiezen zelf welke voordelen ze toekennen. Dit kan bijvoorbeeld zijn : gratis toegang of tegen verlaagde toegangsprijs, brochures of info aangepast aan specifieke behoeften (bvb in braille voor slechtzienden), aangepaste rondleidingen (bvb in gebarentaal), toegankelijke en voorbehouden plaatsen, enz.”

Wie erkent is door één van de 5 Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, kan de kaart aanvragen.

N-VA Heuvelland is bijzonder verheugd dat dit voorstel (unaniem) werd goedgekeurd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is