Enquête dorpskernvernieuwing in Dranouter

Op 2 maart 2022, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Mobiliteit

Binnen afzienbare tijd worden er werken gestart in de dorpskom van Dranouter : gescheiden riolering, nieuwe nutsvoorzieningen, aanleggen voetpaden, zone 30, vergroening, heraanleg parking Planciusplein, enzovoort.

Los van de onvermijdelijke ongemakken die deze werken zullen teweegbrengen voor de inwoners en de handelszaken in de dorpskom, zijn er ongetwijfeld ook enkele positieve elementen te verwachten. Maar anderzijds zijn er een aantal zaken die ons verontrusten! En daar willen we iets aan doen vóór het te laat is en de plannen definitief in werking treden. Vandaar dat Miguel, Ward, Stefaan en Ivo de boer zijn opgegaan om de mening van de dorpskernbewoners te kennen. Luisteren naar de mensen vinden we immers één van onze belangrijkste kerntaken.

In de enquête kregen de bewoners volgende vragen voorgeschoteld:

1. Heb je al gehoord van de dorpskernvernieuwing? Weet je wat de werken inhouden?

2. De parking op het Planciusplein gaat van 36 plaatsen naar 20. Vind je dat een goede zaak of niet?

Uit de reacties onthouden we volgende zaken:

POSITIEVE ASPECTEN:

gaat vooral over veiligheid op de weg zoals Zone 30, infrastructurele verbeteringen  (rijwegversmalling, poorteffecten, snelheid wordt afgeremd…). Hier en daar wat meer groen krijgt ook bijval.

NEGATIEVE ASPECTEN:

- Weinig tot geen communicatie vanuit de gemeente  : “we weten van niets, we hebben geen plannen gezien, …”

- het aantal parkeerplaatsen op het Planciusplein zullen verminderd worden van 36 naar 20. Dus 16 parkeerplaatsen verdwijnen! 95% van de ondervraagden zijn radicaal tegen deze inkrimping en hebben een petitie ondertekend: “we zijn verwonderd over deze ingreep, er zal wildgeparkeerd worden, er zal autochaos zijn in de omgeving, parkeerproblemen zijn er nu al, dus het zal alleen maar verergeren, we zijn tegen, …”

Miguel Thevelein (N-VA Heuvelland) : "De opmerkingen en verzuchtingen nemen wij ter harte in de hoop dat er rekening mee gehouden wordt! Ook wij zijn voor vernieuwing en vergroening, maar niet ten koste van parkeergelegenheid in het dorp! Er dient dringend gesleuteld te worden aan een deftig parkeerbeleid in Heuvelland."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is